XT Дизайн, Пловдив - интериорен дизайн за дома и офиса. Изработка на интериорни врати и всички видове мебели. Кухня по поръчка.Защо да избера услугите на интериорен дизайнер?

Задачата на интериорният диазайнер е овладяването на пространството по най-добър и ефективен начин, съчетаването на цветове, мебели, декорации и осветление.
Интериорният дизайнер притежава комбинация от знания, опит и талант в областта и е запознат с всички иновации на пазара.
Той ще изслуша всички ваши желания и нужди, ще задава въпроси за това какво харесвате и какво не харесвате. Един добър дизайнер ще работи с цялата информация, която му дадете и ще персонализира вашето пространство, за да бъде то ефикасно, функционално и красиво.
Избирайки услугите на интериорния дизайнер, Вие избирате не само проектиране и дизайн, но и консултация относно разнообразие, качество и цени на пазара. Поръчката на този вид услуга спестява разходи и време.
В процеса на изграждане на интериора се стараем да опознаем хората за които е предназначен, затова е важно общуването и съвместната ни работа с тях, до намирането на точната концепция. Водим се изцяло от вашите желания и идеи. Начина Ви на живот и вашата личност определят стила и характера на жилището.
Добрият интериорен дизайнер не само ще ви спести много нерви и време и пари, но и ще се увери, че ще харесате крайния резултат.

Какво представлява интериорния проект и какво включва?

Целият процес по дизайна на интериора се състои от няколко етапа:

Идеен проект:

• Изготвяне на обща концепция за интериора
• Планиране и разпределение на пространстовото, преобладаващ стил, функционални зони
• Цветови решения, проектиране и избор на мебелите, осветлението и декоративните елементи
• Компютърни визуализации

Работен проект, който включва цялата техническа документация по проекта

• Разпределение
• Характерни изгледи на стени и конструкции
• Планове на тавани и осветление, спецификации на осветителните тела
• Чертежи на мебелите, коите ще се изпълняват по поръчка
• Конфигурация на подови настилки и стенни покрития
• ВиК и Ел инсталации
• Уточняване на декоративните елементи и текстил /щори, завеси, килими, картини, аксесоари и др./
• Предоставяне на съобразени с бюджета оферти от подизпълнители и доставчици.

При желание на клиента можем да се ангажираме с авторски надзор, който включва:

• Контрол на строително-ремонтните дейности с цел точното изпълнение на интериорния проект
• Консултация при избор на материали, мебели, осветление, плочки
• Помощ в избора на тъкани, поръчка за изработване на текстилни изделия, проследяване на качеството и срока • Подбор и покупка на аксесоари

Какво представляват 3д визуализациите и задължителни ли са?

Визуализациите имат за цел да покажат идеите на дизайнера чрез компютърно генерирани визии. Качествените визуализациите са основната част на идейния проект. Те дават възможността да се запознаете с крайния резултат, още преди да са започнали строително- ремонтните дейности. Визуализирането помага за избора на преобладаващ стил, както и да се определят правилните цветове, осветление и дизайн на мебелите в интериора, като по този начин може да се избере най-добрия вариант за реализация.

Изпълнение?

Има два варианта за изпълнение.

Първи вариант:

Вие ще получите пълна техническа документация, с която можете да организирате сами целия процес по изпълнението. Можете да получите от нас съдействие в избора на подоизпълнители за мебели, осветителни тела, настилки, обзавеждане за бани, пердета, боядисване стени, тавани мазилки и др.

Втори вариант:

Ние можем да се заемем с цялостното изпълнение на проекта. Имаме изградена необходимата логистична структура, поддържаме контакти с подизпълнители за всяка една част от интериора: мебелно производство, професионалисти в областта на ВиК и ел. инсталациите, както и квалифицирани технически лица, изпълняващи строително- ремонтните дейности: бояджии, специалисти за слагане на подови настилки, изграждане на стени и други, необходими за качественото изпълнение на вашия проект.
В зависимост от интериорния проект и на база предварителен оглед на апартамента, се изготвя опис на дейностите по ремонта и се дава цена за изпълнението.

Какъв е срокът за изпълнение?

Срокът за изпълнение на поръчка е 20 дни след подписване на договор.

Има ли схема, по която изчислявате цената на всеки един проект?

Цената на даден проект винаги се изчислява индивидуално. Определянето и е специфичен процес и зависи от множество фактори и характеристики на интериора. Всяка една дейност по изготвянето на проекта засяга ценообразуването.
Цената зависи от това, какво искате. Има много варианти, които влючват размера на проекта – една стая или целия дом, качество на избраните продукти и времето, за което ще бъде завършен проектът – две седмици или два месеца.Определянето на бюджета се прави от Вас и дизайнера. Като клиент, Вие трябва да играете активна роля при формирането му. Професионалният дизайнер ще разбере приоритетите Ви и ще Ви подскаже, къде е добре да похарчите повече и къде можете да спестите.